Pax (:.) Gaïa 13 blog

Àlex "paxgaia13" Martínez Balaguer, alias Entzun

Por la paz y el amor, el decrecimiento económico noviolento y por la sostenibilidad social, por el amor a la Madre Naturaleza (Gaia, la Pachamama) y el crecimiento personal y espiritual de todos los seres.
"El canvi que el planeta necessita comença per una mateixa"
"El cambio que el planeta necesita comienza por una misma"
"Lurrak behar duen aldaketa norberangan hasten da"
"Le changement que la planète besoin commence par une même"

"The change that the planet needs begins by oneself"
"Die Veraenderung, die dieser Planet braucht, beginnt bei jedem und jeder selbst"

martes, 8 de junio de 2010

Primero PAZ

LA PARAULA PAU EN 71 IDIOMES PERQUÈ ¡¡¡Europa està fatal en mans dels buròcrates i del FMI, ara és el moment de fer escoltar la nostra paraula i de passar a l'acció, la unió i l'autogestió!!!

Vencerem perquè estem del costat de la veritat, i no volem fer mal a cap èsser, només convencer-los de que estàn equivocats. No hi ha camí per la pau, la pau és el camí, com deia Mahatma Gandhi. I com diuen a les terres d'Euskal Herria "Jo ta ke, irabazi arte" (donem-li, fins a la victória final, de la veritat s'entén).
La força de la noviolencia ( de l'ahimsa, de no fer mal) és el que ens portarà a la felicitat de tots els èssers.

I repeteixo la paraula pau en 71 idiomes: albanès – pake, alsacià - freede, alemany - frieden, anglès - peace, àrab - salaam, aranès - patz, armeni - khanaghutyun, bielorús - pakoj, bengalí - shanti, bosni - spokoj, bretó - peoc’h, búlgar - mir, cantonès - wor ping, català - pau, castellà - paz, coreà – peoning hwa, croat - mir, danès - fred, escocès - sith, eslovac - miere, speranto - paco, estoni - rahu, euskera - bake, filipí - kapayapaan, finès - rauha, francès - paix, gallec - paz, gal·lès - hedd, grec - irini, guaraní - guapy, hawaià - maluh, ebreu - shalom, hindú - shanti, holandès - vrede, hongarès - béke, islandès - fridur, indonesi - damai, italià - pace, japonès - heiwa, llatí - pax, lituà - taika, maltès - paci, maorí - rongo, mongol - enh taiwain, nepalí - shanti, noruec - fred, persa - sula, polonès - pokoj, portuguès - paz, romanès - pace, rus - mir, serbi - mir, sioux - wo’okeyeh, somalí - nabad-da, swahili - amani, suec - fred, tailandès - santipap, tahitià- hau, tibetà - sidi, turc - barish, txec - mir, vietnamita - hoa binh, xinès - he ping, akkadian (Mesopotàmia) - salmu, amharic (Etiòpia) - selam, bemba (Zàmbia) - mutenden, duala (Austràlia) - musango, gikuyu (Kènia) - thayu, kinyarwandu (Rwanda) - amahoro, kurdish (Kurdistan) - hasiti, luganda (Uganda) - emirembe, zulu (Sudàfrica) - ukuthula

¡Europa está fatal!

No le falta razón a Dani "el verde" (en 1968 "el rojo") cuando dice: "¡En el fondo somos unos hipócritas!" sobre el "rescate" de Europa en la "crisis griega" y la militarización de la zona por parte del resto de miembros de la UE.
¡Vergüenza nos tiene que dar estar "representado" por estos políticos europeos y sometidos a la dictadura del infausto Fondo Monetario Internacional (FMI)!

1 comentario:

  1. És violència directe, en situacions de crisi econòmica els estats fan la guerra per desviar l'atenció de les seves polítiques econòmiques amb conseqüencies estructurals, com les retallades socials, l'atur, la precarietat i la marginació socials. Els poderosos, però estàn tremolant amb la fermesa i la unitat del poble grec, que és molt combatiu. Haviam si la revolta grega s'estén a la resta del països PIGS (Portugal, Italy Greece and Spain), i els fem una bona porcada als lladres dels banquers, els buròcrates que ens governen al seu dictat i tota la colla de rics i especuladors avariciosos. El temps posa a cadascú al seu lloc. Però ara ja no toca tenir paciència, cal lluitar, passar a l'acció, i organitzar l'alternativa!
    És l'hora de la veritable transformació social! Com diuen els japonesos les crisis, no tenen perquè ser dolentes, poden ser una bona oportunitat per canviar cap a una societat i un món millor. "Un món on hi càpiquen tots els móns" que diuen que volen els zapatistes, un bon exemple de com fer les coses sense pendre el poder, sino apoderar-se de les pròpies vides.
    Salut i que tinguem l'oportunitat de que això ens faci millors persones, més complertes tant a nivell de satisfer les nostres necessitats bàsiques respectant l'entorn i crèixer personalment, social i espiritual, en una comunitat local i una altra global de dones i homes (i trans) lliures i feliçxs!

    ResponderEliminar

COMENT, HACK, PHLOW, SENSIBILITY, DECODE & POWER!